26 Kasım 2016 Cumartesi

Spoi Flash

Başka dizilere bir sürü gönderme yapılıyor. Orada film manyağı bir yüksek zekâ var da:) Hatırladıklarım; Prison Break, Fringe, Geleceğe Dönüş, Stargate Atlantis ve Harry Potter.


Prison Break'e doğrudan gönderme yok, orada ki kardeşlerin Captain Cold ve Mick diye isim değiştirip başka bir diziye transfer olmalarını saymazsak tabii;) Yine hapse düştüler ve yine kurtuldular. Ve yine takımın beyni küçük kardeşti. İkisinin de saclarının bir santim bile uzamadığını da ekleyeyim;) 'Başka bir diziye transfer olma' demişken, T-Bag’da ... Var. Terör saçan suçlu rolünde. Yine... Şaşırdık mı?;)

Stargate Atlantis'e de doğrudan gönderme yok. Sadece dizinin öcülerinden 'Zaman Hayaleti Wraithler gibi göğüsten yasamı çalıyordu. Buna ek olarak, Barry'de yaslanmıştı. Ve 3. Sezon 7. Bölümde elemanı içine alan o kozada Wraithlerin kurbanlarını sakladıkları yere benziyordu. Bu arada Barry'nin durumunu merak edenler, süper kahramanımız ergenliğine geri döndü, merak etmesinler;)
Diziye ne kadar 'Hızcı' geldiyse, hepsi Barry'den daha hızlı çıktı. O zaman tanıtımda ki 'Yasayan en hızlı insan benim' palavrasını geçsek artık? Konu acilmışken, her bölümün basında yer alan o tanıtıma hiç gerek yok bence. Sonrasında ilgili yerlerin özetini veriyorsunuz zaten, öncesini de seyirciler merak etsin.
1. Sezon finalinde ki, geçmişe dönme merakı var ya, ikinci sezona iyi malzeme yaptı ama şuna takıldım. Joe Barry'i sahip olduklarını hatırlatarak fikrinden caydırmaya çalışıyor. Yine de geçmişe gidip, annesinin ölümünü tekrar izleyip ve ölüm döşeğinde onunla konuşup tekrar ileri gidiyor. Ve Reverse Flash'in 'Her şeye sahip olabilirdin!' demesine, 'Sahibim zaten' diye bir tokat atıyor;) iste bunu öğrenmesi için geçmişe dönüp, kendi zamanında bir sürü gedikler açması gerekiyordu. Bu arada o 'Tokat atıyor' deyimime takılmayın, gelen gidenden dayak yiyor;)
İkinci sezonda, Zoom'u yakalamayı başardıklarında tamamen Barry'nin salaklığıyla kurtuldu. 2 saat galibiyet konuşması yaptı, sonra 1 saniye de mağlubiyetle tanıştı:) 


Zoom Barry'nin kardeşini esir alıyor., sonra karsı tarafla anlaşma yapıp avını onların ayaklarının dibine bırakıyor. Serbest kalan elemana evin anahtarını verip kaçmasını söylüyorlar. Zoom ise hala beklemede... Başka bir dizi olsa, suçlu kurban konumuna düşürülür, tuzak kurulur. Ama yok, kuzu kuzu istediğini veriyorlar. İstediği de öyle böyle değil, dizinin konusu...
Yine Zoom vakası... Barry'nin babasını esir alıyor, aynı yer de buluşuyorlar ve Flash hızını kullanmıyor. Babası ölüyor sonunda...
Finalde Zoom yenilmiş, her şey yoluna girmiş denilirken Barry'nin canı sıkılıyor ve yine geçmişe dönüyor. Bu sefer annesini kurtarıyor, ama kendi zamanında olmadığı için terslik çıkıyor. Geri dönüyor, ama yeni bir zaman çizgisi yaratarak...
İste 3. Sezonun tadı yok. En eğlenceli karakterin kardeşi oldu de o yüzden... En masum karakter de 2. Dünyada ki katil ikizine benzemeye başladı. Ah Barry ah..

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Karar Anı

Konumuz: Zuhal Sadakatsiz'e devam etmeli mi? Hep söylerim, (Ama hiç yazmadım) klişeleri klişe yapan eylem değil anlatım tarzıdır. Yani s...