27 Mayıs 2023 Cumartesi

Zaman Yolcuları

Shelman; kıskanç, çabuk sinirlenen, fevri; dahi ama tam bir ergendir. Bir gün kız arkadaşı ondan ayrılır. Bizim ergen de ilişkilerini yıl yıl analiz eder ve yediği tüm naneleri tersine çevirmek için zaman makinesi icat eder. Böyle deyince absürt oldu ama teknolojinin nimetlerini anlatan, (https://zuhalindefteri.blogspot.com/2020/03/bir-film-hikayesi.html) müthiş görsel efektlere sahip, (https://zuhalindefteri.blogspot.com/2019/11/uzay-yolcular.html) filmler çoğunlukla kıytırık bir aşka feda ediliyor:) Fantastik ve bilim-kurgu filmlerinde seyircinin aklındaki soruları soran, "Gerçekçi" bir karakter bulunur; burada Evan.  Ama onun olayı daha saçma olmuş:)

Neyse, ergen oğlanımız ufak dokunuşlarla geçmişini değiştirir, ta ki kız arkadaşı ayrılık mesajını geri alana kadar. En sonunda sevgilisi eşi olur ama kız geri alına alına değişmiştir; müzik hevesini kaybeder, nadiren güler. Shelman bağımlı olur, ters giden her şey de makineye sarılır. 

Alt metin, geçmişi değiştirirsen gelecekte seni değiştirir. Hayat akışını bırakılmalı; iyisiyle kötüsüyle anı yaşamak, değeri bilmek ve kabullenmek yeterli.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Son Of Cain