16 Eylül 2016 Cuma

Uyunsuz

İnsanların erdemlerine göre gruplara ayrıldığı ülke...

Beatrice, nam-ı diğer Tris film boyunca Cesurlara kabul edilip durdu; Gruplar arası seçim yaptı, "Cesurlara hoş geldin" denildi. Düşük puan yüzünden kovuldu ve kendini yine davet ettirdi. Yine gelsinn "Hoşgeldin"ler...
Ve o son test... Ondan sonra söz edeceğim.

Cesurlara girer ama aslında kendisi hiç bir gruba mensup değildir. Nadir ortaya çıkan ve ortadan kaldırılmayı amaçlanan "Uyumsuz" grubundandır.
Uyumsuz'lara beslenen nedensiz düşmanlık yüzünden kendini saklamak zorunda kalır. Sadece son test vesilesiyle Cesurlar'ın lideri öğrenir ve şansa bak ki, o da Uyumsuz'dur.

Bir de senaristlerin "esas oğlan" sıfatını yakıştırdığı kişidir. Yani aksi olsa bile, canı pahasına da olsa sevdiği kızı korurdu:)


Zekiler ülke yönetimini ele almış Fedakar'ları tahttan indirmek için, Cesurlar'la iş birliği yapar. Bir kaç imansız dışında, gönüllü gitmezler. Adını bilmediğim bir şey enjekte ederek etkisiz hale getirilirler.
Yoksa masum insanların ölmesine en cesur insan bile dayanamaz.

Uyumsuz olduğu için Tris'e bir şey olmaz ama yakalanmamak için robot taklidi yapar. Ve ne yazık ki, erkek arkadaşı o kadar şanslı değildir. Yakalanmasına ne sebep oldu biliyor musunuz?
Cesurların öteki lideri, "Hıh, pabucumun sınıf başkanı" dediğinde yutkunduğu için:)

Sonunda Zekiler'in o kadar zeki olmadığını öğrendik. Yoksa neden yer de adını bilmediğim o ilaçtan bulundursun? Hem de enjekte edilmeye hazır halde. Cık cık cık...
Yanı hırlısı var, hırsızı var. Ama bunlar da akıl yok:)

Zamanında Zekiler'i seçmiş kardeşiyle görüşüp, beyninin nasıl yıkandığını gördüğünde "Aile gruptan önemlidir" diye laf kondurmuştu.
Zekiler'in hain planını öğrenince, yitirdiği aklı başına geliyor.

Gittikleri Fedakar kampından anne, babasıyla buluşuyor. ve bir Fedakar daha...
İşte direniş grubu:) Hedef; erkek arkadaşını kurtarmak...

Gerisini size bıraktım. Hem o "Adını bilmediğim şeyin" adını da öğrenirsiniz fena mı?
İyi seyirler:)



Shailene Woodley'in "Aynı yıldızlar altında" filminde ki erkek arkadaşı, "Uyumsuz"larda kardeşi rölünde.
Nikah masasında, Durun siz kardeşsiniz!" olayı olmuş sanırım:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum 3

 Niye şaşırdın Volki Tolki?