26 Mart 2020 Perşembe

Romantic Doctor Teacher Kim 2. Sezon

'Doldam Hastanesini bilir misin evladım?'

Karakterlerin girişleri şahıslarına munhasır olmuş :) Müdür oynayarak girdi sahneye, 1. sezonun yalaka adamı da korkaklık ederek...  Başhemşire de cırlayarak arz-ı endam etti:) Kim Sabu ise malum...
Bomba gibi geldiler :) 


1. Sezon da parayla doktorluğu karıştıran Dong Joo'nun rolünü Woo Shik üstleniyor. Ve daha makul bir sebeple...Eun Jung'un (Yanlış hatırlamıyorsam) TSSB vardı, yeni eleman da başka bir sorunla teşrif etti. 
Im Beom'un değişen saç rengini fark etmedim değil. Se Jong dolaylı :)

O değil de, Doldam Hastanesinin adı bana niye dolmayı hatırlatıyor acaba?


Bence bu sezon Doldam'ın korkulukları değişen merdiveni gibi... (Belki değişmemiştir.)Temel aynı ama farklı bir şeyler vardı işte...

Yeni sezon (4 bölüm itibariyle) güç savaşı odaklı görünüyor ve Ilk sezon hasta curcunası vardı, Kara Cuma vardı mesela: hasta çıkan evsizden, vakıf başkanına kadar... Sonradan öğrendiğime göre ünlü bir şarkıcı figüran olmuştu, son bölümde de başka bir dizinin oyuncusu (Signal) hasta getirmişti. (Hey gidi günler.. ) Her şeyiyle  doktor dizisiydi  namussuz:) 

Tam bunları demişken... 5. Bölümde geldi Kara Cuma:) Dizi hafta başından başladı herhalde, kaliteli dizinin kaliteli detayı işte :) 
Ön yargılı biriyim, evet... Özledim, ne yapayım? 

"Bu arada... Cuma olduğunu biliyorsunuz değil mi?'


Bilmiyorsa bile yakında anlar:) 

10. Bölüm; Dr. Shin'in doktorluk emaresi göstermesiyle birlikte, ( Gururlu halleri bir tarafa bırakıp Kim Hoca'ya danışması) Kim Hoca'nın Dr Park'a verdiği son ders olacağını düşünüyorum. Yani adam kendini tanımadığı halde kendini ezdirdiğini anlamasına rağmen üstünlük taslamaya devam ederse, gerçekten ezik olur.

Park'ın Dr. Yun'u kurtardığı sahne de aklıma Go geldi. Niye ona kakalamadı, anlamadım:) Neyse ki, kavganın kokusunu aldı tosunum:)
Kop gel günahlarından Bay Go:)


Bu arada gif KoreanTürk yorumcusundan

11. bölümün ilk dakikaları bir, gol bir:)


Bölümün arka plan komedisi ise, 'Tam yemeğinden bir lokma alacaktım ki bu olayı duydum.' tarzı bir şey söyleyen elemandı. O eleman ki: ne zaman masaya oturdu, hazır rameninin kapağını açtı, burun hizasına getirip koklayarak iç çekti ve ilk çubuğu daldırdı... Vaka haberi yüzünden ağzına götüremeden inleyerek geri koydu:)

Bu arada, yukarıda ki fotoğrafın sonucu:



Bence 12. Bölümüm adı, 'Gitmiyorlar' ve ya ' Doktorların OHALi olsun ve fragmana Hemşire Uhm' un yerini gasp eden hemşireye attığı omuz darbesi konsun :)

Doktorlardan biri ' Bugün hasta yok mu?' der,  diğeri de ağzına kürekle vurarak (!) ' Bu kötü şans cümlesi!' diye ünler. Ve telefon çalarak hasta akını müjdeler.
Bu bölümde öyle bir sahne vardı ama son madde gerçek olmadı, yukarı da bahsettiğim oyun bozan  hemşireler yüzünden 'Durumlar değişti' dediler sadece.

Ama birileri sağ olsun, yine 'Tam o anda...' diyebilirim:)
'Acilin telefonu işlemiyorsa ben de o telefonu değişirim...' Dedi Kim Hoca:) Ve Doldam ahalisinin cep telefonlarına acilin acil hattını kurdu :)

13. Bölümün adı da, 'Seo Woo Jin'in Gelişimi' olsun ve afişe şu fotoğraf konsun:)


Bir de 'Cevabı kendin bulacaksın'dedi kareta... İyice Sabu oldu bu çocuk:)

İşte bu yüzden ilk izlenim önemlidir..
Bölüm 14...In Beom'la Kim Hoca'nın sarılmasına tanıklık ederek kıskançlık sinyalleri veren Woo Shik, rakibininin kendi gibi genel cerrahmış bir de... Hele Kim Hoca'sının verdiği ödeve yan yan gözle  bakması yok mu?

Kıskandırmayın küçük enişteyi:)

In Beom' un 'Ben gelene kadar buraya iyi bak.' sözü 3. sezon için sinyal vermesinin yanı sıra, vermiyor da olabilir. Age Of Youth 2. sezon Kang Sunbae de aynısını söylemişti.
Sonuç...

(Dr. Yoon'la konuşma sonrası Hemşire Uhm)
- Ah! Do...
(Eun Tak'ın ezici bakışları)
- Doldam Hastasi! Bastır!

Başkan Do'nun mavi ekran verdiği sahne de, Kim Sabu onu çıldırtmak için doktor önlüğünü giyme niyetine tokatlıyor adamı. Ama bir sonra ki sahnede giyiyor:)

Havanı sevsinler, şu halini unutmadık:)



Baş Hemşire Oh'u görmüşümdür:)

Genel yorumumu da yapayım: bu sezon son 5 bölümle yetinebilirdi bence, Sıkılmadım desem yalan olur. Hatta Başkan Do ve Yeni elemanların çoğu sahnesini geçtim.

Yukarı da bahsettiğim neden sebebiyle yapılamayabilir ama 3. sezondan temennim 1. ve 2. sezon doktorlarının birleşmesi... Yeni doktorlar da gelsin. Dediğim gibi olursa Doldam Hastanesi büyür sanırım :)
Ve tadından yenmesin:)

Geleceğin Kim Sabu'suna başarılar dilerim...


Tabi canım, Hemşire Uhm'Da Baş Hemşire olacak zaten':) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twice Born