13 Ocak 2017 Cuma

"Dangal"ak:)

"Yanlış anlama. Geeta'nın da, Babita'nın da kalbim de yeri ayrı. Ama şu hayalim var ya, onu sadece bir erkek gerçekleştirebilir."
Dermişim... :)


Hayali öyle büyükmüş ki, icabında kızlarını saat 5'de köy meydanında koşturur, cinsiyet ayrımcılığından en nasibini almış ülkelerden biri  Hindistan' da çeşitli aşağılamalara katlanır, kızlar saç bahanesiyle babalarını dize getirdiğini zannederken babaları saçlarını keserek sorunu kökten halleder, en sonunda hayalini gerçekleştirir.  

Kızlar, kendilerine hakaret eden oğlanlarla kavgaya tutuşuyorlar. Babaları yumuşak kalpli, ama sert görünümlü bir adam, Kızlar da babalarının hışmından korkarak, kedi yavrusu gibi beklerken; babaları "Nasıl yaptığınızı gösterin." deyince şaşırıyorlar tabii. Ve 2 saldırganın yerini alacak zavallı için kuzenleri Omkar'ı seçiyorlar:) Kızlar yetmiyor, bir de onlara güreş öğreten babanın darbelerini hep Omkar çekiyor. Bir de baba ulusal şampiyon, yani darbeleri serttir. Zavallı Omkar seni:)


Gelelim olayın komik kısmına; Çocukların kavgalarına tepkisiz kalan baba, öfkeden delirmiş annenin cimciğiyle olaya karışma nezaketinde bulunuyor. Daha doğrusu, karısından alıntı yapıyor. E gönül istemeyince, anca buna yetiyor:)


Spor temalı filmler de sonu başından belli olur, yani esas kızımızın kazandığını söylesem; kimse beni spoi vermekle suçlayamaz. 
Bazıları sonucu bildiğinden filmi çok ciddiye almaz, bazıları da anı yaşayarak çığlık çığlığa izler. Benim gibi:)

Maçın bitimine yakın, herkes Geet'in puan almasını beklerken rakibi aldı. 4 puan geriye düştü ve son saniyeler de babasının ona öğrettiği 5'lik hareketi yapmaya çalıştı. 

Bu arada uygulamalı gösterememişti, çünkü kızlarla güreşmek için mecburi "pehlivan" olan Omkar tam o an da kayışı koparmıştı:)


Her neyse, Geet 5'lik hareketi yaptığından sayı olduğundan emin olamadım. Çünkü rakibi yüzükoyun değil, sırtının üzerine düşmüştü. Benimle aynı düşüncelere sahip sevinmeyen bir salon dolusu seyirciler ve filmin başarıya noktalanacağını bildiğim için çelişkiye düştüm. Ta ki... Hakem eliyle "5" yapana kadar!

Bütün bunlar olurken, baba maalesef salonda değildi. Kızının 1. maç sonu basın toplantısında "Bütün övgü babamın" dediği için, koçu onu bir odaya kilitledi. Böyle bir şey olabileceğini tahmin edemedin mi, salak kız?!

Bir önce ki maçta, rakibi onu havaya kaldırdı. Sayı yapacağından çok eminiz, ama Geet inat edip ayaklarının üzerine düştü. Sonu bilindik olsa da, heyecan dolu film... Anı yaşayın anı:)

Heyecandan bahsetmişken, film de bir bukalemun var:) Hiç yoktan kas manyağı oldu, hem de sadece bir klip için...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum 3

 Niye şaşırdın Volki Tolki?