18 Haziran 2016 Cumartesi

Love Story 2050

Yine bir Hint filmi analizi... En sevdiğim serilerden biri olan "Geleceğe Dönüş"ü yad ettiren bir filmle tanıştıracağım sizi.
İlk önce Hrithik Roshan'la karıştırdığım, sonra Roshan'dan daha yakışıklı olduğunu farkettiğim şahış:)


Bir önce ki yazımda, Priyanka Chopra'nın bir filmini analiz etmiştim. Ve yine bir Priyanka filmi... 2 karakteri canlandırıyor. Teri Meri Kahani filminde 3 karakteri canlandırıyordu ve analiz de "Pek fark yaratmadı" demiştim. Şimdi o sözümü rahatlıkla geri alabilirim.
2'ler,.. 3'ler... Tekrar düşündüm de, sanatçı gibi sanatçı vesselam:)


Zaman makinesi icat etmiş, yol gösterici, çılgın bilim adamımız da eksik olmasın tabii. Aynı şey "Geleceğe Dönüş"te de vardı. Kampanya var, koşun:)


Esas kızın, bisiklet yarışına katılan arkadaşının sevgilisiyle konuşmak isteme karışıklığıyla film başlıyor. O kalabalıktan seçemedi tabii, gitti kendine sevgili yaptı:) Bu arada yarışı esas oğlan kazandı, şaşırdık mı?
Karışıklık giderildi, ama "Galibiyeti beraber kutlama" vaadini kapan adamdan kurtulmak nasip olmadı.

Karışıklık olduğunu söyleyip, geri adım atmak istedi, ama bilirsiniz yenilen pehlivan güreşe doymaz. Günler sonra nihayet nazı kırıldı ve oğlanı yolda karşılaştığı bir kadınla "Hayat güzel, hayat harika" diye şarkı söyletti:)

Güzel günler çabuk bitti. Vedalardan nefret eden Karan, Sanayı uğurlamaya gelmez. Hatta nereye gittiğini bile sormaz. İş işten geçtikten sonra, hatası nı anlar.
Filmin başına gidelim, Sana'yı ilk kez kelebek kovalarken görmüştü. Ve hava alanında yine aynı yardımı aldı. Bir kelebek, nasıl olduysa artık Karanın kendine bakmasını ve kız arkadaşının gittiği yeri görmesini sağladı.

Bu olaydan yine anlıyoruz ki, bu film fantastiğin dik alası:)
Ve yine anlıyoruz ki, bazen son pişmanlık da fayda veriyor. Nasıl mı, gerçekten son olmadığında:)

İstikametini değiştiren Karan, aynı şehir de bulunan amcasının evine gider. Ve günler sonra, Sana ile yeniden buluşur.
Kız arkadaşını amcasının evine götürür ve laboratuvarda zaman makinesini görürler. Çalışıp çalışmadığı kontrol etmek isterler. Karadan, tarihi Sana'nın belirlemesini ister.
Tarih de tarih ha. Taa 2050'nin Mumbai'si...

Sana, buz gibi havada dondurma yemek ister. Karşıdan dönerken trafik kazası geçirir ve ölür. Karan için yalnız günler yeniden başlar. Çünkü annesi ölmüş, babası da kendisiyle pek ilgili değildir. "Seni özleyecek biri var" diyen insan da kendisini tek etmiştir.

Amcası yeğeninin bu hallerine dayanamaz. Böylece zaman makinesinin çalışıp çalışmadığını kontrol etme vakti gelmiştir. Ama bir sorun vardır, sayaç Sana'nınbelirlediği yılına takılmıştır. Karan'ın "Orada, hissediyorum" demesiyle yolculuk başlar.

 Ve 2050'nin Mumbai'si... Sana oradadır olmasına, ama Ziesha olmuştur.                                               
Bakalım kurtarılacak mı? İzleyip görelim. Alın size spoiler:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twice Born