10 Haziran 2016 Cuma

Hyde Jekyll Me

Yine bir kişilik bozukluğu dizisi. Ve yine iyi kurgulanmamış...

Çünkü, hikaye bir doktorun kaçırılmasıyla başlıyor. Ve suçlu, hipnoz bildiğinden yakalanması zor oluyor. Epey bir oyalıyor bizi. Sonra dizinin ortasında yakalanıyor.
Her hikaye de yapı taşları olur. Sadece bu olmasa bile bağlayıcı düğün çözülünce, diğer şeylerin pek tadı çıkmaz.

Fikrimizi belirttik, şimdi diziye dönelim.

Dizi de, esas oğlan muamması var, benim bildiğim esaslar, baştan sona kadar dizi de oluyor. Burada da bir nevi öyle gerçi... Neyse bilmiyormuşum demek ki:)

Hastamız;


Bu da, 5 yıldır içinde tutmayı başardığı kişiliği Robin. Adının Robin olması tesadüf değil bence Koreli Robin Hood tarzı bir karakter:)



Robin ne kadar, sempatikse, Seo Jin o kadar çekilmezdir. Mesela Robin, hiç arkadaşı olmadığı için Seo Jin'in okuluna gidip, hayran grubu oluşturur. Ertesi gün ise, Seo Jin Ustalıkla savuşturur.

Seo Jin küçükken, ölme isteğiyle Köprüye çıkar. Onu gözetleyen bir kız vardır ve oğlanı kurtarayım derken, kendisi kurtarılacak konuma düşer. Kız köprü de sallanır ve düşmesine ramak kalmışken...
Seo Jın o kadar korkar ki, içinden Robin'i çıkarır.  Ve Robin, bacak kadar boyuyla Kızı düşmeden kurtarır. Koreli Robin Hood demiştim size:)

Bu arada, o kızla tanıştırayım sizi. Kendisi, Harikalar Diyarının sahibidir. Ve Seo Jin'le didişip dururken, Robin'e aşık olur.                           



                                                          
Robin hastalığın sonucu olsa da, Ha Na'la randevulara gitmekten çekinmez. Zaten geceler onun             olduğundan bir sorun da yoktur.                                                                                                           Ama insan bir çekinir ya, yakalanacağım diye korkar. Ama yok:) Karakola düşer de, yine korkmaz:)                                                         
    


Seo Jin o sırada uyuduğu için Robin'in çıkmasında bir sorun yoktur. Ama Robin kaza yapıp bayılınca kendisi ortaya çıkar ve senelerdir tatil yapmayan işkolik Seo Jin güzel bir tatil yapar. Ve bir de aşk... Hem de aynı kızla:)                                                                                                                    
              


Robin 5 yıl sonra neden ortaya çıktığını merak eder, Seo Jin'de öyle. Sonradan çözecekleri ve ilgili kişiye söylemeyecekleri gerçek; köprüden kurtardığı kızdır.                                                              
O kız Ha Na'dır ve yine kurtarılma ihtiyacıyla Robin'i ortaya çıkarır.                                                 



Ve Robin, Kaybolmadan önce hayatının en güzel günlerini yaşıyor. Nasıl mı?                                       
Ha Na ile evlenerek:)                       

                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twice Born